Çocuklarla Yapılabilecek Ev İçi Aktiviteler

Çocuklarla evde uygulanabilecek aktivitelerAcilen yaratıcı fikirlere mi ihtiyacınız var? Evde kapalı kalan çocuklara yönelik bu kolay aktivitelere göz atın.

Bu, evde kapalı kalan çocuklar için bulabileceğiniz en iyi aktivite listesi. Daha fazla aramayın. Bu 35 aktivite, çocukların okula gitmediği günlerde eğlenceli molalar vermenize yardımcı olacak.

Aktivitelerin çok karmaşık olmasına gerek yok!

Çocukların şu anda çok fazla malzemeye veya projeleri hazırlamak için saatler harcamamıza ihtiyacı yok.

Basit ve ilgi çekici aktivitelere odaklanın.

Günlerimizi doldurmak için evimizde bulunan malzemelerle eğlenceli aktiviteler hazırlayabiliriz.

Eğlenceli molalar için bu aktiviteleri kullanın

Günün farklı görevlerle geçen zamanlarını birbirinden ayırmak için aktiviteleri kullanabilirsiniz.

Çocukların okula gitmediği bu günlerde öğleye kadar olan uzun süreyi doldurmak için aktiviteleri kullanıyorum. Her gün sadece 1-2 aktivite hem bana biraz zaman vererek hem de çocukların bir yetişkinden bağımsız olarak oyun oynamasını sağlayarak büyük bir fark yaratabiliyor.

Bu dönemde çocukların bağımsız bir şekilde oyun oynayabilmeleri çok önemli ve bu aktiviteler çocukları oyuna davet ediyor.

Unutmayın: Bağımsız demek, gözetimsiz demek değildir. Tüm aktiviteler yetişkin gözetiminde yapılmalıdır.

İşte listemiz:

  1. Çubuk dondurma banyosu: Çocuğunuzun dondurma yerken banyo yapmasına izin verin. Hem etraf kirlenmez, hem de çocuklar mutlu olur.
  2. Kutu Süsleme: Boyalar, çıkartmalar, elişi kağıtları kuru kalemler, keçeli kalemler… Elinizdeki bütün malzemeyi kullanın. Oyun bitince kaldırın ve ertesi gün devam edin.
  3. Yastık Lav: Evdeki tüm minder ve yastıkları yere koyarak bir “yastık lav” deneyimi oluşturun.
  4. Kendin Yap Boyama: Büyük bir kağıt alın ve çocuğunuza özel DEV bir boyama sayfası çizin.
  5. Oyun Hamuru Yapma: Çocuğunuzla birlikte kendi oyun hamurunuzu yapın. Çocuğun sürece katılmasına izin verin.
  6. Oyuncakları Yıkama: Büyük bir kabı suyla doldurun ve göz yakmayan sabun ekleyin. Çocuğunuzun bu suyun içinde plastik oyuncaklarını yıkamasına izin verir.
  7. Oyuncak Geçit Töreni: Halının üzerine kalın bantlar yapıştırın ve küçük oyuncakları bu bant üzerine yerleştirerek görkemli bir geçit töreni hazırlayın.
  8. Yaratım İstasyonu: Çocuğunuzun geri dönüştürülebilir atık malzemeleri kesip yapıştırarak yaratıcılığını keşfetmesine izin verin.
  9. Dans Partisi: Fosforlu çubuklar alın, müziği açın ve ışıkları kapatın. Gerçek bir çocuk partisi hazırlayın.
  10. Rastgele Boyama: Çocuğunuzu fırçalar yerine rastgele malzemelerle boyama yapmaya davet edin: alüminyum folyo, pamuklu çubuklar, süngerler, disk pamuklar.
  11. LEGO Banyosu: Küveti doldurun, Lego’ları veya diğer plastik yapı bloklarını suyun içine atın ve suda inşaat başlasın!
  12. Tuvalet Kağıdıyla İnşaat: Çocuğunuzun tuvalet kağıtlarını kullanarak kuleler inşa etmesine izin verin. Bunların kardan kaleler olduğunu da hayal edebilirsiniz.
  13. Kutu Yolu: Büyük bir kutuyu tamamen açın ve markör kalemle üzerine yollar çizin. Arabalar, Lego parçaları, hayvanlar yerleştirin ve bir kasaba yaratın.
  14. Oyuncak Saklambacı: Saklambaç oynamak üzere bir oyuncak seçin (yapboz parçaları çok uygundur). Çocuğunuzun bulması için parçaları saklayın.
  15. Kart Oyunları: Çocuğunuzun iskambil kartlarını renge, seriye ve sayıya göre ayırmasını sağlayın. Ona Pişti gibi basit kart oyunlarını öğretin.
  16. Kale İnşaatı: Tarihe yolculuk edin! Kalenin içinde öğle yemeği yiyin, kitap okuyun ve oyuncakları da kaleye alın.
  17. Banyoda Boyama: Küvetin duvarlarını kağıtla kaplayın ve çocuğunuzun boş küvete girerek bu boyama yapmasına izin verin.
  18. Rampa Yapma: Açtığınız bir kutuyu katlayarak çocuğunuzun üzerinden toplarını kaydırabileceği bir rampaya dönüştürün. İpucu: Sağlam olması için kartonun arkasına bir sopa bantlayın.
  19. El Feneriyle Arama: Üzerine şekiller, kelimeler veya sayılar yazdığınız yapışkanlı notları evin çeşitli yerlerine yapıştırın. Sonra çocuğunuzu bunları bulmaya gönderin.
  20. Duyu Sepeti: Büyük bir kabı duyu sepeti yapın. İçine mutfak eşyaları ile birlikte baz bir malzeme koyun (pirinç, yulaf ezmesi, mısır gevreği gibi).
  21. Kağıt Uçak: Kağıt uçak yapmayı öğrenin ve çocuğunuza öğretin. Sonra birbirinizle yarışın.
  22. Vücut Sanatı: Çocuğunuzu büyük bir kağıdın üzerine yatırın ve vücudunun çerçevesini çizin. Sonra çocuğunuz bunu boyasın.
  23. Araba Yarışları: Yerde araba ve top yarışları yapın. Kazanılan ve kaybedilen yarışların skorunu tutun.
  24. Buzla Oynama: Buzla oynayın. Bir kovayı buzla doldurup su ekleyin. Buzu kepçeyle alın, karıştırın, kırın.
  25. Çöp Boyama: Geri dönüşüm sepetinizdeki yumurta kutusu, içecek şişesi gibi malzemeleri alın ve çocuğunuza boyatın.
  26. Kurabiye Pişirme: Birlikte kurabiye pişirin. Bonus puan için yemek kitabını açın ve daha önce hiç pişirmediğiniz bir tarif deneyin.
  27. Renk Banyosu:  Aynı renkteki plastik oyuncak ve nesneleri toplayın. Renk temalı bir deneyim için hepsini küvete doldurun.
  28. Köpük Balonu: 2 ölçü göz yakmayan duş jelini 1 ölçü su ile karıştırıp köpürtün. Sert ve büyük köpük parçaları elde etmek için mikser veya blender kullanarak karıştırın.
  29. Oyuncak Boyama: Çocuğunuzun bazı plastik oyuncaklarını boyamasına izin verin (sonra da banyoda bunları yıkatın).
  30. Kes ve Yapıştır: Çocuğunuzun bir kağıt üzerinde kolaj hazırlayarak kesme ve yapıştırma pratiği yapmasını sağlayın.
  31. Yapboz Açma: Yapboz parçalarını alüminyum folyo veya kağıda sarın ve çocuğunuzun bunları açarak yapbozu tamamlamasını sağlayın.
  32. Mektup Gönderme: Aile ve arkadaşlar için mektuplar yazın, resimler yapın ve gerçekten postalayın.
  33. Su Akıtma İstasyonu: Büyük bir kap veya kuru küvetin içinde çocuğunuzun farklı kaplarla su doldurup boşaltmasına izin verin.
  34. Madeni Para Ayırma: Madeni paraları 4 tabağa ayırın. Her bir paranın ne kadar benzersiz olduğu hakkında konuşun.
  35. Ublek: 2 ölçü mısır nişastasını 1 ölçü suyla karıştırarak muhteşem bir bilim deneyi hazırla (çocuğunuz tadına baksa bile hiçbir tehlikesi yok).

Kaynak: https://busytoddler.com/2020/03/easy-activities-for-kids-stuck-at-home/


Bu yazı İstanbul Go Okulu editörlerince yazılmıştır/çevrilmiştir. İstanbul Go Okulu kaynak olarak gösterilmeden kullanılamaz, kaynak gösterilmek kaydıyla ticari olmayan amaçlar için izinsiz kullanılabilir. Ticari amaçlı olarak, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.
0 cevaplar

Cevapla

Yazıyla ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Buraya yorumlarınızı yazabilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir