Shogi Oyunu: Japon Satrancı Eğitimi

Shogi: Japon Satrancı Eğitimi

Japon satrancı olarak da bilinen Shogi oyunu, Japonya’nın geleneksel ve en önemli oyunlarından biridir. Ülkesinin başarılı ve popüler oyuncularından 2 dan profesyonel Shogi oyuncusu Madoka Kitao’nun 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü 14.00’da İstanbul Go Okulu merkezinde düzenlediği eğitimle birlikte 2019/2020 eğitim sezonumuzun ilk dersini yapmış olduk.

Madoka Kitao’nun dört önemli shogi kitabı vardır ve Japonya devleti tarafından shogi oyununu dünya’ya tanıtma ve yayma misyonu kendisine verilmişir. Başta Almanya, Fransa, Polonya, Belarus, Rusya, Kanada ve ABD olmak üzere birçok ülkede shoginin altyapısının kurulmasında önemli rol oynamıştır. Ayrıca çocuklara shogi oyununu daha basit olarak anlatıp sevdirecek Dobutsu shogi oyununun tasarımcısı ve yaratıcısıdır.

İstanbul Go Okulu’nun eğitmen ve partnerlerinden olan Tenshi Jyuku kurucusu Mert Gürgüç tarafından Türkiye’ye davet edilen Madoka Kitao 10 Ağustos 2019 Cumartesi 14.00’da İstanbul Go Okulu Kadıköy Kızıltoprak merkezinde seminer ve eğitim düzenleyecek ve ilgilileri Shogi ile tanıştıracaktır. Kayıt için yerinizi ayırtın!

Adres: Bağdat Caddesi Nazlı Apt. No: 78/11 Kızıltoprak/Kadıköy (Florence Nightingale karşısı, QNB Finansbank üstü)
Konum: https://goo.gl/i55jz2
Bilgi ve kayıt için: 0216 550 9910 | 0212 249 9048 | 0535 952 8993

İstanbul Go Okulu'nda Shogi Eğitimleri

İstanbul Go Okulu’nda Shogi Eğitimleri

Shogi Eğitimi

Shogi (Japon Satrancı) kursumuz 2019/2020 eğitim yılında 7 yaş ve üstü için her Cumartesi günü 15.30 – 16.50 arasında devam etmektedir.

Dersler 7 Eylül 2019 Cumartesi başlayacak ve 11 Haziran 2020 Cumartesi günü sona erecektir.

4 ay – 16 ders için kayıt ücreti 1440 TL’dir.

Eğitimler Tenshi Jyuku tarafından organize edilmektedir.

Shogi Nedir?

Günümüzde Japonya’da 20 milyon kişinin oynadığı Shogi (Şogi), satranç oyununun Japon versiyonudur. Oyunun kökeni M.Ö. 3000 yıllarında oynanan ve 7. yüzyılda Çin üzerinden Japonya’ya gelen Chaturanga isimli oyuna dayanır. Shogi’nin günümüzde oynanan modern biçiminin 14. yüzyılda almıştır.

Karşı tarafın Şah’ını tuzağa düşürmeye dayalı oyun taraflardan birinin kazanması ile biter. Her iki tarafında kazanma şansının istatistiksel olarak eşit olduğu oyunda berabere kalınması durumu ender olarak görülür.

Shogi kuralları satranca benzese bile bazı temel yönlerden ayrılır. En büyük fark, tarafların karşı taraftan aldıkları taşları kendi lehlerine kullanabilmeleridir. Bu açıdan Shogi satrançtan daha karmaşık bir yapı içerir.

Shogi, Japonya’da çok bilinen ve popüler bir oyundur. İyi havalarda insanları dışarıda Shogi oynarken görmek mümkündür. Ayrıca Shogi yarışmaları ve televizyonda stratejilerine yönelik programlarda yapılmaktadır. Geleneksel bir oyun olmasına rağmen farklı bölgelerde farklı kuralları olabilir.

Kaynak www.bilgiustam.com

0 cevaplar

Cevapla

Yazıyla ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Buraya yorumlarınızı yazabilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir