matematik ve analitik düşünme

Matematik ve Analitik Düşünme

Profesyonel bazda verilen matematik ve analitik düşünme dersleri için kayıt yaptırmak zorunludur. Dileyenler telefon ya da mail sistemi aracılığıyla iletişim kurulabilir. Daha sonrasında öğrenciler ilk dersin yeri ve tarihi hakkında bilgilendirilir.

Derslere devamlılık zorunluluğu olmasa da herhangi bir konudan geri kalmamak adına tüm derslere katılmaya gayret gösterilmelidir. Matematiği ve analitik düşünceyi kapsayan bu dersler hem yetişkinlere hem de çocuklara özel olarak verilmektedir. Eğitim alanında yer alan eğitmenlerin tamamı uzman ve sertifikalıdır. Mental Aritmetik ile ilgili sayfamıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Analitik Düşünmede Belli Başlı Yöntemler

Analitik düşünce stilleri belli başlı yöntemlere dayanmaktadır. Bunların başında tümden gelim yöntemi yer alıyor. Sonuç baz alınarak çeşitli parametrelerin gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesine dayanır. Mevcut olan tüm sonuçlar birleştirilerek başka bir sonuca ulaşılır. Matematik problemlerinin ana unsuru olan bu yöntem hayatın her alanında rahatlıkla tatbik edilebilir.

Analitik düşüncede bir diğer yöntem ise tüme varım yöntemidir. Çeşitli ortam değişkenlerinin sayısal bazda incelenmesi, elenmesi ve doğru sonuca ulaşması için seçilmesi demektir. Bu iki yöntem hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrencilere aktarılıyor.

Sunulan problemler çeşitlilik arz etmektedir. Burada önemle vurgulanan unsur, ezberci tekniklerden ziyade tamamen özgür ve çözüm odaklı düşünmenin ana kriterlerini oluşturmaktır.

Analitik Düşünce Derslerinin Faydaları

Özellikle öğrencilerin analitik düşünme derslerine katılması eğitmenler tarafından teşvik ediliyor. Mantık yürütme, sonuca varma gibi her derste işe yarayacak bilgiler bu derslerde verilmektedir. Bu sayede sadece matematik değil diğer okul derslerinde de başarı oranları büyük oranda artar. Aynı zamanda öğrencilerin derslere ve sınavlara olan yaklaşımı da olumlu olarak bir yönde değişim sürecine sokulur.

Söz konusu faydalar sadece okul ve ders ortamı ile sınırlı değildir. Bunların yanı sıra sosyal ve özel yaşamında da çok daha çözüm odaklı düşünmenin temelleri atılmış olur. Analitik olarak düşünmenin faydaları, uzun vadede iş yerlerinde de kendini gösterir.

Aktif olarak çalışma hayatına katılan öğrenciler, ofis ortamında verimli çalışmanın tüm kriterlerini tatbik etmekte hiçbir güçlük yaşamazlar. Halihazırda iş ilanlarında da analitik düşünceye verilen önemi görmek mümkündür. Bu derslerin sonunda verilen belgeler iş görüşmelerinde ek belge olarak sunulabilir. Bu da işi alma şansını arttıran yegane faktörlerden biridir.

Uzun vadede matematik ve analitik düşünce kursları beynin çalışma disiplinini de değiştirmektedir. Sorgulama bu yeni niteliklerden biridir. Aynı zamanda hayatın içerisinde karşılaşılan çeşitli problemlere karşı çok daha mantıklı ve sağduyulu hareket etmek de sağladığı faydalar arasında gösterilmektedir.

Analitik Düşünceyi Geliştiren Yöntemler

Dersler esnasında birçok farklı matematik problemi öğrencilere sunulmaktadır. Problemlerin birden fazla çözümü eğitmenler tarafından aktarılır. Aynı zamanda soru odaklı bulmacalar ve özel hazırlanmış testler de analitik düşünceyi geliştiren yöntemler arasında bulunuyor. Çeşitli kitap tavsiyeleri de bu alandaki diğer tekniklerden biridir. Özellikle sorunun tahmin edilemediği polisiye romanlar, matematiksel bir kurguya sahip olduğu için önerilmektedir.

0 cevaplar

Cevapla

Yazıyla ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Buraya yorumlarınızı yazabilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir