Cok Yonlu Dusunme Dersleri ve Sundugu Faydalar

Çok Yönlü Düşünme Dersleri ve Sunduğu Faydalar

Yeni derslerin en çok tercih edilenleri arasında yer alan çok yönlü düşünme (becerileri) çocuklara yöneliktir. Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde yayımlanan birçok farklı kitap, bu derslerin kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Serbest ve özgürce düşünmenin alt yapısını öğrencilerle paylaşan çok yönlü düşünme (becerileri) genel psikolojiyi, toplumsal yaşamı ve iş hayatını doğrudan etkileyen çok yönlü bir eğitimdir.

Çok Yönlü Düşünme Derslerinin Okul Yaşamına Etkileri

Erken yaşta çok yönlü düşünmeyi öğrenen kişiler hayatları boyunca birçok farklı alanda rakiplerinden ayrılmayı başarıyor. Olaylara farklı ve analitik yaklaşmayı öğrenen zihinler problem çözme yetisi ve meselelere yaklaşma prensipleriyle yaşıtlarından farkını ortaya koyabiliyor. Bu fark, öncelikli olarak okul yaşamında kendini gösteriyor.

Bilindiği üzere artık birçok ders ezberden ziyade problem çöze ve metin okuma ilkelerine dayanıyor. Bu bağlamda çok yönlü düşünme (becerileri) gelişmiş olan öğrenciler hem sözlü hem de yazılılarda yüksek dereceli notlar alabiliyor. Okulda beceriye ve analitik düşünceye dayalı derslerde farkını ortaya koyan öğrenciler meslek seçimlerinde de ailelerini memnun edecek sonuçlara adım atıyor.

Çok Yönlü Düşünme Derslerinin İş Hayatına Etkileri

İş hayatında birçok farklı ve güncel sorun ile karşılaşmak herkesin başına gelebilecek problemlerin başında geliyor. Düşünce biçimlerini dönüştürerek geliştiren bireyler, hiçbir mesele karşısında soğukkanlılığını kaybetmeyip akılcı çözümler üretiyor. Bu kapsamda mesleklerinde yükselmek ve acil sorunlara karşı acil çözümler üretmek mümkün hale getiriliyor.

Bunun dışında farklı yönlerde düşünme metotları geliştirmek mülakat aşamalarında da farkını ortaya koyuyor. Çünkü farklı düşünmek aynı zamanda özgün ve diğerlerinden farklı davranmayı da beraberinde getiriyor. Bu da sorulan sorulara ezbere değil kendine has şekilde cevap verme niteliğinin gelişmesini olanaklı hale getiriyor. Düşünme becerileri geliştirmek ve bunu hayatın her alanına uygulamak iş hayatında yükselmek isteyenler için ideal bir noktaya taşınmaktadır.

Ders İçeriklerinde İlk Konular

Bu dersler birçok farklı konuyu bölümlere ayırarak öğrencilere veriliyor. İlk derslerden biri dikkat ve odak sorunlarına çözmeye yönelik, özel işleyişleri kapsamaktadır. Odaklanmanın çeşitli ölçekleri, teknik ve pratik olarak aktarılıyor. Çeşitli etkinliklerle desteklenen derslerin tamamı bilgilendirici olduğu kadar eğlendirici içeriklere de sahip.

Çeşitli resimler ve fotoğraflar ile öğrencilerin ilgisini çekecek konular odak problemlerine yepyeni çözümler sunmayı başarıyor. Bir diğer ders kısa süreli hafızayı geliştirmeye yönelik olup kitaplar ve kaynaklarla desteklenmektedir. Resimler ve isimler üzerinden verilen derslerde hayat boyu kullanılabilecek teknikler, ezberden uzak analitik düşünce kapsamında veriliyor.

Müfredat İçerisinde Yer Alan Diğer Konular

Konular içerisinde diğer seçenekler düşünce teknikleri, görsel hafıza ve strateji geliştirmedir. Tüm dersler hem tekli hem grup çalışmalarıyla veriliyor. Böylelikle hem rekabet duygusuyla baş etme hem de organize olarak hareket etme disiplinleri katılımcılara öğretilmektedir.  Alanında uzman eğitmenler öğrencilerin tüm sorularını ders içerisinde cevaplamaktadır. Kayıt işlemleri için hem telefon hem de internet aktif olarak kullanılabilir.

0 cevaplar

Cevapla

Yazıyla ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Buraya yorumlarınızı yazabilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir